Ons team bestaat uit:
winkelslagers, 1 worstmaker/vleeswarenbereider en 13 verkoper/sters die er gezamenlijk elke dag voor de consument het beste van willen maken.
Bij de onaangekondigde bedrijfskeuring wordt er gekeurd op hygiëne, assortiment, deskundigheid van de medewerkers, de informatievoorziening in de winkel en de hele uitstraling van de Keurslagerij (huisstijl).
Een onafhankelijk gecertificeerd kwaliteitsbureau controleert of er aan de HACCP normen is voldaan. Een goede hygiëne staat aan de basis van kwaliteitsproducten. Daarom wordt de hygiëne van de winkel, werkplaats en opslagruimte gekeurd. Tevens worden van diverse producten o.a. kipfilet en gehakt vleesmonsters genomen. De vleesmonsters worden bacteriologisch onderzocht.
Slagerij Koekenberg heeft een rijke voorgeschiedenis en een tijdloos gevoel voor kwaliteit en service. In april 1932 begint grootvader Marinus Koekenberg in de voorkamer aan de Deurningerstraat 102 een kleine vleeshouwerij. De koeling ontstond nog d.m.v. ijsstaven.
In 1951 begon de toen 14 jarige Willy Koekenberg zijn vader te helpen in de winkel. Zes jaar later heropende de slagerij met een echte toonbank. Vanaf 1974 runnen Willy en Miny Koekenberg na een interne verbouwing de slagerij geheel zelfstandig. In augustus 1989 komt zoon Marc zijn vader assisteren, na een stageperiode van 5 jaar bij diverse leerbedrijven in Twente.
In 1989 wordt het bedrijf lid van de “Vereniging Van Keurslagers“. Na 20 jaar was het tijd voor een rigoureuze verbouwing van het bedrijf. In mei 1994 staat er dan ook een bedrijf dat voldoet aan de nieuwe milieueisen.Vanaf 1997 komt echtgenoot Silvia, Marc assisteren en het team aansturen. Men kan de producten prima aan de klant presenteren en heeft qua logistiek een prima routing voor het afhandelen van de diverse werkzaamheden. Op dat moment heeft het bedrijf inmiddels al 6 medewerkers. In januari 1999 komt er een zelfbedieningsafdeling bij.
En we gaan gewoon door, want in 2002 wordt er een begin gemaakt met het verkopen van belegde broodjes. Hiervoor is zelfs een kleine verbouwing nodig voor goede koelkasten om de producten goed te kunnen bewaren. Elke koelkast heeft dan nog zijn eigen koelmotor, dat zijn er inmiddels in totaal 11 stuks. In 2008 nemen we dan ook de beslissing om een centrale koelmotor te plaatsen. Dit is veel beter voor het milieu, geeft veel minder herrie en warmte en zijn veel energie zuiniger.
Anno 2010, het team van medewerkers is inmiddels gegroeid naar 12 personen. Deze doen stuk voor stuk allemaal hun best om onze eigengemaakte producten te produceren en te verkopen. Hiervoor is een nieuwe logistiek verantwoorde werkomgeving nodig. Eind september wordt daarom ook het 16 jaar oude winkelgedeelte en het verkoopgedeelte helemaal vernieuwd. Met als extra een super uitgebreide kook- en traiteurruimte. En perfect passend winkelinterieur.
Ons motto wordt dan ook “De winkel is van deze tijd, de smaak en service als vanouds."