Snel naar
Inhoud

Aspergetijd

Zodra de winter voorbij is starten de aspergetelers met de voorbereiding van het nieuwe aspergeseizoen. Zonder TELER geen asperges. De combinatie van het vakmanschap van de Twentse telers en de uitstekende grondsoort maken dat 'onze' asperges van uitzonderlijke kwaliteit zijn.

Met een speciale ploeg worden de aspergebedden weer opgehoogd en afgedekt met folie. De folie zorgt ervoor dat de grond opwarmt, de asperges niet verkleuren door het zonlicht en er geen onkruid groeit op de bedden. Mede door de folie kunnen de Twentse aspergetelers hun asperges op een milieuvriendelijke manier telen.

Gedurende het hele seizoen zijn dagverse asperges bij de telers aan huis te koop. De asperge wordt ook wel het “witte goud” genoemd. Zo vindt u in Twente de echte Twentse asperges. Lekker zacht van smaak en samen met Hollandaise saus, ham en aardappelpuree een echt voorjaarsdiner.

Aspergerecept

  • 20 verse witte asperges
  • 4 scharreleieren
  • 1 pakje gekookte beenham
  • 1 eetlepel gehakte bieslook

Bereiding:

  • schil de asperges.
  • doe de schillen in een pan en breng het water aan de kook.
  • zeef het kookvocht.
  • breng het aspergevocht aan de kook en voeg de asperges toe.
  • kook de eieren.
  • verwarm de saus op laag vuur en voeg er eventueel een scheutje witte wijn toe.
  • pel de eieren en snijd ze in kwarten of hak ze fijn.
  • schep de asperges uit het kookvocht en verdeel de asperges over vier borden.
  • leg de ham naast de asperges en ei, en bestrooi het geheel met de bieslook.
  • serveer de Hollandaise saus in een sauskom of schep deze over het gerecht. 
  • serveer er gekookte nieuwe aardappeltjes bij.

Speciaal hiervoor zijn onze huisgemaakte hammen:

  • beenham eigengemaakt
  • beenham (het gehele aspergeseizoen 300 gram halen – 200 gram betalen)
  • gebraden- en gegrilde ham
  • landschinken een heerlijke gerookte rauwe ham