Snel naar
Inhoud

Historie van Koekenberg

Slagerij Koekenberg heeft een rijke voorgeschiedenis en een tijdloos gevoel voor kwaliteit en service. In april 1932 begint grootvader Marinus Koekenberg in de voorkamer aan de Deurningerstraat 102 een kleine vleeshouwerij. De koeling ontstond nog d.m.v. ijsstaven. 

In 1951 begon de toen 14 jarige Willy Koekenberg zijn vader te helpen in de winkel. Zes jaar later heropende de slagerij met een echte toonbank. Vanaf 1974 runnen Willy en Miny Koekenberg na een interne verbouwing de slagerij geheel zelfstandig. In augustus 1989 komt zoon Marc zijn vader assisteren, na een stageperiode van 5 jaar bij diverse leerbedrijven in Twente.

Echtgenote Silvia werkt inmiddels ook in de slagerij. In 1989 wordt het bedrijf lid van de “Vereniging Van Keurslagers“. Na 20 jaar was het tijd voor  een rigoureuze verbouwing van het bedrijf. In mei 1994 staat er dan ook een bedrijf dat voldoet aan de nieuwe milieueisen. Het kan de producten prima aan de klant presenteren en heeft qua logistiek een prima routing voor het afhandelen van de diverse werkzaamheden. Op dat moment heeft het bedrijf inmiddels al 6 medewerkers. In januari 1999 komt er een zelfbedieningsafdeling bij. 

En we gaan gewoon door, want in 2002 wordt er een begin gemaakt met het verkopen van belegde broodjes. Hiervoor is zelfs een kleine verbouwing nodig voor goede koelkasten om de producten goed te kunnen bewaren. Elke koelkast heeft dan nog zijn eigen koelmotor, dat zijn er inmiddels in totaal 11 stuks. In 2008 nemen we dan ook de beslissing om een centrale koelmotor te plaatsen. Dit is veel beter voor het milieu, geeft veel minder herrie en warmte en zijn  energie zuiniger.

Dan in  2012, het team van medewerkers is inmiddels gegroeid naar 12 mensen. September dat jaar wordt de winkel compleet vernieuwd inclusief kookhoek met groot fornuis en combi steamer.Al onze maaltijden worden nu dagelijks vers bereid en uitgeleverd.

Nu in 2017 staan we voor een restyling met moderne kleuren en designs en richten we ons op meer creatie onder de vlag van Keurslager culinair.Vanaf Juli starten we met elke week een nieuwe verassende maaltijd.

Ons motto blijft dan ook “De winkel is van deze tijd, de smaak en service als vanouds."